Hafta İçi: 9:00 - 18:00

Valilikten Derneğimize Ödül

Kütahya Valisi Uyuşturucuyla Mücadele Eden Derneğimize Ödül

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE EDEN STK’LAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
26 Haziran Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü kapsamında gençlerin uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklardan korunması için mücadele eden Sivil Toplum Kuruluşları ödüllendirildi.

Kütahya Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde düzenlenen ödül törenine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcısı Arif Yalçın, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdür Vekili Akın Akkaya, İl Sağlık Müdürü Ahmet Emrah Çamköy, Halk Sağlığı Müdürü Ali Güvey, STK Temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

“TEDBİR ALINMAZSA RİSK BAŞLAYACAK”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Halk Sağlığı Müdürü Ali Güvey Kütahya’nın diğer illere nazaran daha iyi bir noktada olduğunu ancak uyuşturucuyla mücadelede topyekun uğraş verilmezse ciddi risklerin ortaya çıkacağını söyledi. Güvey, “Uyuşturucu özellikle gelişmiş ülkelerde ciddi bir sorun olmaya başladı. Ülkemiz bu durumda şuan için çok ciddi alarm vermiyor ama özellikle gelişmiş şehirlerimizde sıkıntılar yaşanmaya başladı. Kütahya bu açıdan Anadolu şehri olması sebebiyle önemli sıkıntıları olmamakla birlikte gerekli tedbirler alınmazsa gelecek için risk oluşturabilecek. Bundan dolayı dikkatli olmamız gerekiyor. Uyuşturucuyla mücadele tek bir kurumun sorunu değil, topyekun mücadele edilmesi gereken bir sorun. Bu yüzden bütün Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Özellikle bizim inanışımız ve ahlaki değerlerimiz için böyle bir şey tespit edildiğinde üzeri kapatılmaya çalışılıyor. Oysa o gencimizi, o kişiyi kurtarmak için üzerine gidilmesi gerekiyor” dedi.

“SEFERBERLİK HALİNDE MÜCADELE VERMELİYİZ”

Uyuşturucuyla mücadelede her kesimde bilinç ve farkındalık oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Her geçen gün olumsuz tesirini artırarak devam ettiğini gördüğümüz zararlı alışkanlıkların içinde önemli yer tutan uyuşturucu kullanımı bizim de gündemimizde ve mücadele programımızda olan hususlardan biri. Bu yalnızca bir kesimi ilgilendiren bir husus değil, toplumuzun temelini, genelini ilgilendiren konu olduğu için bir seferberlik halinde mücadele verilmesi lazım. Buradaki farkındalığı oluşturmak için toplumun bütün kesimlerinde bir bilinç oluşturmak lazım. Bizler her ferdimizi güzel duygularla, olumlu hususlarla teçhiz etmek, zararlı olanlardan da uzak tutmakla görevliyiz. Bu işin de başında çocuklarımıza güzel şeylerle meşgul olacakları zamanları hazırlayabilmek” dedi.

“TEHLİKEDE DEĞİLİZ AMA SINIRA YAKLAŞIYORUZ”

Çocukların kendisini toplumda fazla hissettiği ve kendisini meşgul edecek faydalı şeyler bulamadığında farklı ve yanlış arayışlara girdiğinin altını çizen Vali Nayir, “Zamanını öğrenmekle, sporla, faydalı arkadaşlıklarla değerlendirse bu psikoloji içerisine girmeyecek ve kendisini bağımlı arkadaş grubuna da mecbur hissetmeyecek. Hem muhtarlıklarımızın hem de Sivil Toplum Kuruluşlarımızın mahalledeki çocuklar için uygun alan oluşturmaları gerekiyor. Bunda merkezi ve yerel idareye de önemli görevler düştüğünü biz hep birlikte görüyor ve biliyoruz. İlimiz ve ülkemiz bu açıdan bakıldığında tehlikenin sınırına doğru yaklaşıyor. Henüz diğer ülkeler gibi değiliz ama bizimki de küçümsenecek bir rakam değil. O tehlike sınırına varmadan bizlerin, hepimizin görevini bilerek bütün kuruluşlarımız başta sağlık ve asayiş birimlerimiz olmak üzere diğer bütün teşkilatlarımız olmak üzere hepsi beraber bir çalışma yaparak buradaki etkinliğimizi artırmamız lazım. Çocuklarımızı öncelikle iyi yöne kanalize edip, onların hayatını dolduracak, onları meşgul edecek yeni şeyler bulmamız lazım” ifadelerini kullandı.

“BİLİNÇSİZ MÜDAHALE UYUŞTURUCUNUN REKLAMIDIR”

Vali Ahmet Hamdi Nayir uyuşturucuyla mücadelede uzmanlar tarafından verilmeyen eğitim ve yapılan müdahalenin çok daha kötü sonuçlar doğurduğunu kaydetti. Bütün kurum ve kuruluşlara görev düştüğünü ve herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirten Vali Nayir, “Bilinçsizce yapılan bir müdahalenin de sıkıntısı var. Siz hiç böyle bir şeyle tanışmamış birine ‘uyuşturucunun şöyle zararı varmış’ dediğinizde merak uyandırabiliyorsunuz. Bu yüzden bilinçsiz bir müdahaleye de izin vermek istemiyoruz. Zararı ancak uzman denetiminde anlatılmalı. Biz faydalı şeylerle doldurursak çocuk zaten zararlı şeylere zaman ayırmayacaktır. Kendini bu topluma faydalı fert olduğunu hissettirirsek ümitsizliğe kapılmayacaktır. Aile olarak, Sivil Toplum Kuruluşları olarak kıymet verdiğimiz zaman çocuk kendisini hayata daha çok bağlayacak, hayattan koparacak bu tür şeylere de kendisini yönlendirmeyecektir” dedi.

“GENÇLERİMİZİN HAYATINI OLUMLU ŞEYLERLE DOLDURMALIYIZ”

STK ve muhtarlardan uyuşturucuyla mücadelede başvuracakları kaynakları bilmelerini isteyen Vali Nayir, “Sivil Toplum Kuruluşlarından özellikle isteğimiz; gençlerimizin hayatını olumlu şeylerle dolduracak bir program hazırlamaları. Bu bir seferberlik halinde olmalı, bütün kurum ve kuruluşlara bu konuda görev düşmeli. Merkezi teşkilatlar elbette ki önemli, yerel yönetimler bu konuda yaptığı çalışmalarla bu alanda kendilerine düşeni yapmalı ama muhtarlarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız da bu durumun farkındalığını, bunlarla ilgili mücadelede başvuracakları kaynakları bilmeli, sağlık ve kolluk birimlerimiz başta olmak üzere onlara düşen görevleri gidip danışarak onların iş birliğinde bu mücadeleyi yürütmemiz lazım” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından uyuşturucuyla mücadelede destek veren ve çalışmalar yürüten STK temsilcileri Kütahya Yeşilay Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Tokerim, Kütahya Anadolu Aile Derneği Başkanı Nazif Kocaçoban, Kütahya Muhtarlar Derneği Başkanı Zekeriya Yılmaz’a plaketleri Vali Ahmet Hamdi Nayir ile diğer protokol üyeleri tarafından verildi.  ALINTI.